... om familien Tipsmark

Familien Tipsmark’s relationer tll betonindustrien begynder, da vores farfar Christian Tipsmark, udlært som tømrer og sidenhen bygningkonstruktør (foto til venstre), i 1912 bliver ansat på Cementfabrikken Dania i Mariager.

I 1918 bliver han ansat på Pedershaab Maskinfabrik i Brønderslev. Her bygges forme og betonblandere, - åbenbart så interessant, at han i 1924 sammen med to kompagnoner starter virksomhed med samme produktion. Navnet blev Cementstøberiernes Redskabsforsyning (CR).

Min far Aage og hans tvillingbror Knud overtog firmaet i 1956.  Mine to brødre Claus og Michael og jeg selv, er udlært hos CR og har arbejdet med maskiner og udstyr til betonindustrien siden da.

Den første fuldautomatiske hydrauliske blokstensmaskine blev leveret i 1961. I årene før og efter blev der fremstillet 6-700 maskiner i forskellige størrelser fra 30/60 til 90/100. 

 

 

 

Det begyndte med formudstyr.  Komprimeringen var hånd-stampning og mekanisk stampning, indtil vibration vandt indpas. Allerede i midten af 1960'erne begyndte blokstensmaskinerne, at producere fliser og senere belægningssten. Herefter begyndte en udvikling i formudstyr at tage fart. Fra håndbyggede forme til modulopbyggede forme som industriprodukt. Jeg har arbejdet med formudstyr siden 1974, de sidste 22 år hos en af Nordeuropas større formbyggere. Her har jeg deltaget i netop udviklingen fra håndværksfremstillede forme til et ISO:9001 certificeret industriprodukt.

Via agenturet for forme fra CR kan jeg tilbyde et højkvalitets produkt der i alle henseender ligger i europæisk eliteklasse for formudstyr. CR er den eneste formbygger i Skandinavien der har kompentence og udstyr til opbyggede forme - alt fremstilles på eget værksted !

Fra de mange år blandt Europæiske kolleger - er det min ambition, at søge firmaer  der har skilt sig ud som dygtige og pålidelige leverandører. Ambitionen er, at betonproducenter i hele Norden skal kunne drage nytte af disse leverandører.